DurdoLFC

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Luis Suaréz a Liverpool

Hráč dvoch tvári - Luis Suaréz. Je jeho budúcnosť na Anfielde už spočítaná alebo sa môžme tešiť na jeho góly aj naďalej ?
Všetkým futbalovým fanatikom je známe, že Luis Suaréz je kontroverzný hráč, ktorý to na ostrovoch nemá vôbec jednoduché. Či už si za to môže sám alebo je to  "hon na čarodejníka" zo strany britských médii rozoberať nebudeme.
Luis Suaréz si za svoje prestrelky môže hlavne sám a v budúcnosti by  mal tieto výbuchy krotiť. Tým však nepopieram jeho futbalové kvality, pretože môj milovaný El Pistolero je právom radený do TOP5 útočníkov celého sveta.
Je to hráč, ktorý dokáže silnou váhou ovplyvniť zápas, hráč, ktorý od 1. do 90. minúty neustále behá a snaží sa vyhrať zápas pre svoj tím. Svojou vytrvalosťou, húževnatosťou a veľkou bojovnosťou s pridaním technických experiencií má potenciál byť najlepší na svete.

Hráč dvoch tvári. Aj takto by sa dal nazvať "gólostroj"  Liverpoolu. Prvou tvárou je hráč, ktorého zbožňuje každý fanúšik Liverpoolu FC a stojí si za nim pri každej situácii, to druhou, už logicky,  je nesympatický hajzlík, idiot, kanibal, rasista alebo mnohé ďalšie, ktoré počúvame z úst iných fanúšikovských táborov.

Suaréz prestúpil do Liverpoolu s nálepkou "problémový hráč". Je možné, že anglický bulvár zveličuje a je zainteresovaný voči Liverpoolu a jeho klenotu ale nič by nebolo len tak, keby im na to sám Luis neprihrával svojimi činmi.


Otázku, ktorú si však kladiem ja a asi aj väčšina fanúšikov najúspešnejšieho klubu v Anglicku je či uvidíme top kanoniera v drese Reds aj v budúcej sezóne.  Či sa budeme ďalší rok tešiť z jeho gólov, či nám to bude jedno alebo či budeme tŕpnuť, keď proti nám nastúpi.

Otázka jeho odchodu alebo zotrvania na Anfield Road by sa mala z môjho názoru vyriešiť zavčasu. Aby sa náhodou nestal odchod z konca prestupového obdobia v januári 2011 klišé. 

Sám Suaréz sa oháňa túžbou hrať najprestížnejšiu európsku súťaž a tým, že je poľovaný anglickými médiami.
Do Uruguayských médii sa vyjadruje v štýle, že chce odísť preč. Kde sú teraz jeho slová, že odmalička je fanúšikom Liverpoolu, a že za Liverpool vždy hrával aj na Playstation?

Suaréz podľa mňa ešte jednu sezónu klubu z červenej časti mesta dlhuje a mal by zostať. Mal by splatiť svoju daň a pokúsiť sa dostať Liverpool do Top4, do LM.  Nemal by hľadieť len na svoj úspech ale na to, že ako stojí Liverpool za ním, mal by sa aj on postaviť za svoj klub. Nemal by len zutekať preč, aby si pobúril aj tých jediných fanúšikov, ktorá za ním momentálne stoja. Keď odíde takto o rok, odíde dôstojne  v najlepšom veku v čase posunu svojej kariéry na vyšší level.

Niektorí fans naopak tvrdia, že by sa s útočníkom rozlúčiť vedeli, že ak by prišla výhodna ponuka Suaréz by mal ísť.
Dokázali by sme však vyťažiť niečo prospešné z jeho predaja?
Žiadny hráč nie je viac ako klub ale faktom, je že Suaréz je pre LFC momentálne nenahraditeľný.  Reálne môžme Luisa predať za cca 45 miliónov. Kto by mohol za tieto peniaze prísť? Kto by chcel ísť do Liverpoolu, ktorý neponúka veľké peniaze a ani nedokáže ponúknuť Ligu Majstrov ? Mali by to byť čisto len peniaze ale výmena : hráč + peniaze ??
Náhradu by sme mali priviesť skôr ako oficálne odíde, pretože už máme skúsenosti, po kúpe Andy Carrolla, že nakupovať na poslednú chvíľu nie je efektívne. Náš skautský tím musí mať vyhliadnutých adeptov na všetky posty.
Ak odíde Luis kluby od nás vyštípu viac peňazí ako keby kupujeme hráča a Luis by bol ešte hráčom Liverpoolu.
Dúfam, že odpoveď na tieto otázky, nájdeme už čoskoro a budeme môcť kľudnejšie spať a tešiť sa na nový ročník sezóny, ktorá môže byť pre klub od rieky Mersey rozhodujúca.

Liverpool sa momentálne nachádza nie vo veľmi priaznivej situácie na trhu,  tzv. začarovanom kruhu, kedy bez LM nie sú top hráči, a bez top hráčov nie je LM. Cesta do Top4 bude ešte dlhá, náročná a budeme musieť konať čo najlepšie vieme aj na trhu.

Stojím za možnosťou,  aby Luis Suaréz, ktorý má platný kontrakt zostal v meste Beatles aj naďalej, aby sme sa ho skúsili prehovoriť a keď nepomôže to, tak ponechať nasilu.
Suaréz nie je hráč, ktorý by zápas z protestu vypustil, on je hráč, za ktorým horí trávnik, a ktorý dá za Liverpool aj dušu.

Určite však nesmieme predať Suaréza pod cenu, a bolo by veľkou chybou predať ho do konkurenčného klubu v PL.
I keď Luis povedal, že chce ísť z Anglicka preč,  nikdy nehovor nikdy.

You´ll never walk alone !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ospravedlňujem sa za chyby, ktoré v článku určite sú ale najmä za štylizáciu a za to, že skáčem myšlienka od myšlienky. Nemám proste stálu, pevnä väzbu. Napíšem čo ma napadne a tak by to nemalo byť.

Budem rád, za vaše názory už na tú celkovú problematiku ale aj za rady písania.

Je to len môj prvý blog .. :-)

Futbal Liverpool FC | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014